Τετάρτη, Μαρτίου 12

Μπράβο κυρία Καραλή!

Ανοίγω σήμερα (11 Μαρτίου), σαν παιδί και εγώ, την έγκριτη, χωρίς κανένα ειρωνικό τόνο, εφημερίδα Πελοπόννησο και διαβάζω ένα άρθρο της Γωγώς Καραλή (λέμε τώρα) σχετικά με τον Δημήτριο Μάξιμο αλλά και με το Μέγαρο Μαξίμου. Καθώς το διαβάζω αρχίζει να μου θυμίζει κάτι.

Έχοντας δίπλα τον υπολογιστή ανοίγω τη Βικιπαίδεια, κοιτάζω στο λήμμα Δημήτριος Μάξιμος και Μέγαρο Μαξίμου και διαπιστώνω οτι είναι σχεδόν copy paste. Και ήταν εύκολο να το διαπιστώσω γιατί εγώ ο ίδιος τα είχα γράψει στο μεγαλύτερο μέρος και τα δύο. Το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου είναι αντιγραφή αλλα η κ.Καραλή δεν καταδέχθηκε να γράψει την πηγή. Και αναρωτιέμαι: αυτή τη φορά έτυχε και το είδα. Την επόμενη φορά που θα ξανασυμβεί θα το δεί κάποιος; Είναι άραγε η πρώτη φορά που το έκανε ή οχι;

Το συγκεκριμένο περιστατικό μου θυμίζει αυτό που έχει γράψει ο ιστορικός Βύρων Δάβος (θυμηθείτε το όνομα, θα ασχοληθούμε με το έργο του σε επόμενες ενότητες) σε ένα βιβλίο του: "Εχει παρατηρηθεί οτι μετά την κυκλοφορία των πολλών έργων μου με την ιστορία της Ηλεία κάμποσοι Ηλείοι έγιναν ιστορικοί". Ο νοών νοείτο κ. Καραλή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tin patise epitelous...